Elias Hj Idris
                                          Kisah Ka'abah yang tidak ramai ketahui...

Sedikit maklumat berkaitan Kaabah;

1. Mekah adalah kawasan yang mempunyai graviti paling stabil.

2. Tekanan gravitinya tinggi, dan di situlah berpusatnya bunyi-bunyian yang membina yang tidak boleh didengar oleh telinga.

3. tekanan graviti yang tinggi memberi kesan langsung kepada sistem imun badan untuk bertindak sebagai pertahanan daripada segala serangan penyakit.

4. graviti tinggi = elektron ion negatif yang berkumpul di situ tinggi=doa akan termakbul kerana di situ adalah tempat gema atau ruang dan masa serentak.

5. Apa yang diniatkan di hati adalah gema yang tidak boleh didengar tetapi boleh dikesan frekuensinya. Pengaruh elektron menyebabkan kekuatan dalaman kembali tinggi, penuh bersemangat untuk melakukan ibadat, tidak ada sifat putus asa, mahu terus hidup, penyerahan diri sepenuhnya kepada Allah.

6. Gelombang radio tidak boleh mengesan kedudukan Kaabah.

7. Malah teknologi satelit pun tidak boleh meneropong apa yang ada di dalam Kaabah. Frekuensi radio tidak mungkin dapat membaca apa-apa yang ada di dalam Kaabah kerana tekanan graviti yang tinggi.

8. Tempat yang paling tinggi tekanan gravitinya, mempunyai kandungan garam dan aliran anak sungai di bawah tanah yang banyak. Sebab itu lah jika bersembahyang di Masjidilharam walaupun di tempat yang terbuka tanpa bumbung masih terasa sejuk.

9. Kaabah bukan sekadar bangunan hitam empat persegi tetapi satu tempat yang ajaib kerana di situ pemusatan tenaga, graviti, zon magnetisme sifar dan tempat yang paling dirahmati.

10. Tidur dengan posisi menghadap Kaabah secara automatik otak tengah akan terangsang sangat aktif hingga tulang belakang dan menghasilkan sel darah.

11. Pergerakan mengelilingi Kaabah arah lawan jam memberikan tenaga hayat secara semula jadi daripada alam semesta. semua yang ada di alam ini bergerak mengikut lawan jam, Allah telah tentukan hukumnya begitu.

12. Peredaran darah atau apa saja di dalam tubuh manusia mengikut lawan jam. Justeru dengan mengelilingi Ka abah mengikut lawan jam, bermakna peredaran darah di dalam badan meningkat dan sudah tentunya akan menambahkan tenaga. Sebab itulah orang yang berada di Mekah sentiasa bertenaga, sihat dan panjang umur.

13. Manakala bilangan tujuh itu adalah simbolik kepada tidak terhingga banyaknya. Angka tujuh itu membawa maksud tidak terhad atau terlalu banyak. Dengan melakukan tujuh kali pusingan sebenarnya kita mendapat ibadat yang tidak terhad jumlahnya.

14. Larangan memakai topi, songkok atau menutup kepala kerana rambut dan bulu roma(lelaki) adalah ibarat antena untuk menerima gelombang yang baik yang dipancarkan terus dari Kaabah. Sebab itu lah selepas melakukan haji kita seperti dilahirkan semula sebagai manusia baru kerana segala yang buruk telah ditarik keluar dan digantikan dengan nur atau cahaya yang baru.

15. Selepas selesai semua itu barulah bercukur atau tahalul. Tujuannya untuk melepaskan diri daripada pantang larang dalam ihram. Namun rahsia di sebaliknya adalah untuk membersihkan antena atau reseptor kita dari segala kekotoran supaya hanya gelombang yang baik saja akan diterima oleh tubuh.


Sesungguhnya hanya Allah Yang Maha Mengetahui
3 Responses
 1. Anonymous Says:

  KAABAH BAITULLAH RUMAH ALLAH...
  Berjutaan Ummat Islam mengerjakan Ummrah dan Musim Haji keMekah adalah Tetamu Allah. Berlumba2 ummat Islam mahu masuk dlm Kaabah, kepingin bersolat dlm Kaabah. Dalam Kaabah sudah tidak ada kiblat dan arah. Karna dikala itu sudah berada diibarat pada Titek Tengah. Dimana badan diarah dihadap disitu Wajah Allah. Dimana jua muka sujud disitu Wajah Allah. Maka janganlah disalah fahamkan kenyataan ini, hanya bisa dijelas oleh mereka Para Ariffbillah...

  Ramei Pembesar2 Negara didunia diberi peluang penghormatan masuk dan bersolat dlm Kaabah. Apakah setelah masuk dlm Kaabah peribadi dan akhlak mereka telah berubah..?? Untuk memasuki Rumah Allah menjadi Tetamu Allah, Rohani dan Jasmani mestilah 100 peratus suci tulen berseh. Rasanya koq ramei kesana niatnya ada muslihat, pintak kekalkan karier politiknya, dsbnya. Allahu'alam... DiHadrat Allah janganlah memintak2 itu dan ini. Allah Maha Tahu setiap niat dan lakuan hamba-Nya.. Jika tiada kesedaran Makrifatullah sebelumnya, sia2 saja cuma hanya mendapat megah. Jika gue tersalah anggapan janganlah marah...

  Bageimana pula mereka itu yg papa kedana, rezekinya hanya kais pagi makan pagi. Sekadar mampu menyara keperluan harian, ngak ada rezeki lebehan buat uwang simpanan utk membiayai keMekah. Apakah mereka ini ngak bisa menjadi Tetamu Allah..?? Our body is our own temple, where our "Self" resided. Maka ada dikhabarkan dari kalangan hamba2-Nya yg beriman dan pilihan, Allah sendiri menjemput hamba-Nya keMekah masuk dan bersolat dlm Kaabah. Allah Maha Berkuasa atas setiap sesuatu, seperti Peristiwa Israq dan Mikrajnya Nabi Muhammad SAW...

  Maka tidak dinafikan keajaiban Kaabah diMasjidilHaram dibumi Mekah. Kita manusia hanya bisa mengkaji dan membuktikan kelebehan Kaabah diMekah berdasarkan hukum2 alam, aura2 dsbnya dari kajian Sains yg bisa diterima oleh akal. Namun sebaliknya dari sudut Kerohanian dan Kemukjizatan Kaabah ngak bisa habes2 jika digali dikaji. Salah satunya seperti kisah tentera Allah yg didatangkan dari langit, yaitu turunnya Malaikat Ababil menghapuskan Abrahah serta bala tentera pasukan bergajah, karna niat buruk mahu meroboh Kaabah. Selepas peristiwa tersebut, soalnya sekarang ini dimanakah keberadaannya Ababil itu.? Apakah Ababil akan turun sekali lagi..?? Wallahu'alam....


 2. Anonymous Says:

  Apakah rahsia disebalik Kaabah - banyak diterangkan keajaiban kesah2.
  Apakah rahsia Tanah Nurani Mekah - darinya diciptakan Adam SufiAllah.
  Siapakah bangunkan tapak Kaabah diMekah - dialah Ibrahim Khalilullah.
  Siapakah bercita2 mahu robohkan Kaabah - dialah Abrahah laknatullah.
  Siapakah pewaris sah tanah Mekah - diatasnya terdiri bangunan Kaabah.
  Siapakah orang terkaya zaman Rasulullah - dia pemilik sah tanah Mekah.


 3. Anonymous Says:

  Benarkah Kaabah itu Rumah Allah - ia lambang kiblat penyatuan ummah.
  Jika pewaris sah tuntut tanah Mekah - pemilik hak Kaabah turut berubah.
  Siapa pemilik sah tanah Mekah - terjawab setelah Ahlulbait tawan Mekah.
  Jika keberadaan Kaabah berubah - berserahlah pada ketentuan-Nya Allah.