Elias Hj Idris

Rahsia Masjid Nabi Yang Di Sembunyikan

Tanda-tanda rahsia yang dengan sengaja disembunyikan.
Amat malang umat Islam hari ini apabila tidak lagi mengambil berat walaupun masjid yang amat dikasihi oleh Nabi s.a.w itu sendiri, iaitu Masjid an-Nabawi. Mereka tidak mahu mencungkil pengajaran yang terdapat di masjid nabi itu sendiri. Apakah umat Islam lalai atau ia sengaja di sembunyikan oleh pihak-pihak tertentu?

Umat Islam kini lebih mengambil tahu apakah Rahsia Da Vinci Code daripada mengambil pengajaran yang telah terpahat di tempat-tempat suci Islam, terutama di Mekah dan Madinah. Da Vinci Code adalah cerita dongeng kisah Nabi Isa a.s yang direka oleh yahudi bagi memesongkan manusia tetapi segala tulisan yang terdapat di sekeliling masjid an-Nabawi dan juga Masjidil Haram adalah bertujuan untuk memberi pengajaran kepada umat Islam. Tetapi kenapakah tiada usaha untuk memeliharanya, seperti di Masjid an-Nabawi sendiri banyak di antara tulisan itu yang sengaja dicat supaya tidak kelihatan dan banyak pula telah ditutup sama sekali supaya tidak kelihatan, apakah rahsia dan puncanya?

Janganlah ditanya tentang ayat-ayat yang terdapat di Masjidil Haram Mekah, semuanya telah hancur menjadi debu. Mereka menganggap pembangunan yang tersergam indahlah yang menawan berbanding ayat-ayat peringatan dan puisi-puisi yang memuji dan mengagungkan Allah yang dilahirkan dengan penuh tawadhuk oleh alim ulamak terdahulu dan diabadikan bagi penghayatan umat Islam yang kemudian. Itulah harapan oleh ulamak yang mulia yang hampir dengan zaman Nabi terhadap umat Islam akhir zaman, tetapi sayangnya semua itu tidak dihargai oleh kita umat Islam (dibaca spesis Wahhabi!).

Tidak seperti peninggalan Nabi s.a.w di Masjid Nabawi dan Masjidil Haram, peninggalan kaum Thamud di Madain Saleh mendapat penjagaan rapi oleh pihak berkuasa Saudi (http://saudi-archaeology.com/)

Tulisan piramid dipelihara dengan rapi tapi peninggalan Nabi s.a.w diabaikan - malah sengaja dimusnahkan.

Umat Islam lebih mengkagumi piramid dan berusaha memelihara sebaik mungkin tulisan-tulisan yang dibuat oleh Firaun kerana kononnya untuk mencari rahsia piramid, padahal tulisan-tulisan tersebut hanyalah kata-kata memuja Firaun yang dianggap tuhan oleh mereka seperti telah diterangkan dalam banyak ayat al-Quran. Amat hairan kenapa langkah yang sedemikian tidak diambil terhadap segala peninggalan Rasulullah saw bukan setakat tempat tinggal Rasulullah, tetapi tempat baginda bertahajjud dalam masjid Nabi saw itupun disembunyikan.

Tulisan didinding timur makam dihapuskan - dalam petak merah!

Tulisan didinding sebelah dinding barat juga dihapuskan!

Tulisan khat asal telah ditutup dengan bingkai besi.

Tulisan asal sebelum diletakkan bingkai berada di belakang tirai.

Kotak bertanda hijau dalam gambar di atas merupakan tempat yang paling disukai oleh baginda Nabi s.a.w mengerjakan solat tahajjud.

  Namun pihak berkuasa Saudi telah menutupnya Mehrab Tahajjud ini dengan rak-rak buku. Timbul persoalan apakah tujuan menyembunyikan tempat yang mempunyai nilai yang tinggi untuk umat Islam dalam menghayati perjalanan hidup Rasulullah s.a.w?

Mehrab Tahajjud ditutupi dengan rak buku.

http://www.islamiclandmarks.com/

Inilah Mehrab Tahajjud yang asal sebelum ditutup oleh pihak berkuasa Saudi.

petunjukzaman
-tranungkite-

http://azmieyusoff.blogspot.com/2013/06/rahsia-masjid-nabi-yang-di-sembunyikan.html
— with อับดุลซาตาร์ มูฮัมหมัด, Badrulamin Tiga, Selok Kero and 15 others.

Komen: Agenda Yahudi laknatullah melalui tindakan mendirikan kerajaan Bani Sa'd yang diragui asas keturunan itu. Malah segala tinggalan lain turut dimusnahkan.
1 Response
  1. Anonymous Says:

    Kaabah Masjidil Haram Kota Suci Mekah telah berubah, hasil pelantak Wahabbi Yahudi bangunan bersejarah dan warisan Ahlulbait Nabi telah ranap musnah. Kini satu lagi bandar bersejarah warisan peninggalan Nabi akan hilang sejarah.. Musim Haji Tahun 2014 sudah dekat. Ada kedengaran berita Masjid Nabawi serta Maqam Nabi SAW pula akan diroboh oleh Bani Saud Wahabbi Yahudi, selepas Musim Haji 2014. Alasannya kononnya atas sebab2 pembesaran, penambah-baikan dan pemodenan Kota Suci Madinah. Kita tunggu dan dengar apa berita seterusnya sebelum / sedang dlm Musim Haji akan datang..