651 muka surat
RM 24.90

Kisah bermula dengan kepulangan seorang perempuan kabaret (perempuan pelayan atau sekarang ini, GRO) ke kampung dengan membawa seorang anak kecil yang kematian ibu, teman kabaretnya. Maka fitnah pun mula melanda.

Semua orang menuduh ia hasil kebejatan Maimunah di ibu kota. Tuk Dahalan dan Tuk Minah ikut terpalit disisih dan dipulaukan. Apabila semakin dewasa, anak itu turut dicemuh dan dicerca. Din Gelong dan Bagong paling gemar mengusik. Semaun pula mengambil kesempatan dan merobek dara di tepi kolam Bukit Merah.

Namun Nurul Fasha berazam untuk mencari ayahnya? Dia kembali ke ibu kota dan menceburi bidang modeling. Maka bermulalah titik hitam penuh danur dan pura-pura. Hidupnya glamor, tetapi disiat dengan kedukaan dan cinta bersilang. Dato Seri Izzuddin menjadi petualangnya. Bakhtiar turut mengambil kesempatan menagih jasa.

Berlaku perebutan lelaki di antara sesama anak perempuan kabaret dan ibu ayam. Datin Seri Mazian pun tidak ketinggalan. Nurul Fasha menemui ayahnya di majlis perkahwinan Imran, lelaki yang gagal direbutnya. Amelia yang berjaya, tetapi sayang ibunya pun ada hati. Seri panggung ini pun bijak dengan tahyul dan sihirnya. Ada penggunaan jenglot dan kain berdarah dalam kotak kasut!

Apa yang terjadi dengan lelaki ini?

Nurul Fasha tidak tenggelam punca. Dia mendambakan dirinya di tanah suci Mekah. Dia membawa bersama Mak Munah dan ayahnya. Setelah dua tahun, dia kembali bercuti. Alangkah terkejutnya apabila mendapati lelaki rebutan itu tinggal keseorangan dan tidak terurus lagi....

Ke mana Amelia dan kenapa?

"Pedulikan dia, bang!"

Nurul Fasha menuntun suaminya masuk ke dewan berlepas. Ada dua jam lagi sebelum Imran meninggalkan segala kenangan silam.