Elias Hj Idris

Dunia tahu dan mengagumi betapa konon hebatnya sang penipu dan pembohong kaki kelentong anak Kutty dari Kerala, iaitu mantan Menteri Perdana Malaysia selama lebih dua dekad.

Batu api yang elok dijadikan batu ladung!

Kehebatan dan kelicikkannya memperdaya umum terutama segelintir umat Melayu dengan 'kepetahan' dan 'temberang'nya secara profesional amat mempersona bagi yang tidak mahu selidik dan fikir; dari kalangan 'lembu' belaka!

Amat merugikan kaum Melayu yang malas menganalisis biji butir mamak ini sebaliknya percaya bulat-bulat apa saja yang keluar daripada mulut licik, jahat dan busuk mamak pemfitnah tersohor abad ini!

Mereka lupa akan segala penyelewengan, kelentongan dan penyalahgunaan kuasa oleh pengkhianat ini yang lebih lama dari semua mantan menteri perdana yang lain. Selama itulah dia menjadi 'diktator' terakus dan zalim di negara Malaysia tercinta ini, tanpa disedari rakyat terutama orang-orang Melayu!

Soros: Penyangak Matawang - sahabatnya!


Mamak pengkhianat ini disanjung, dipuja dan diarak jemput serata pelosok kampung dan kota untuk diperdengarkan 'pembohongan' profesionalnya tanpa menyedari mereka sedang di'lembu'kan. Tidak cukup diperbodohkan, dicerca secara halus akan bangsa Melayu dengan slogan basi yang popular 'Melayu mudah lupa'! Lupa betul kerana selama pemerintahan diktator tua ini dia telah mengkayakan sanak saudara, kroni dan diri sendiri hingga termasuk senarai orang-orang terkaya di Malaysia malah di dunia juga.

Melayu memang mudah lupa kerana mamak inilah yang menyebabkan berbilion wang negara tiris dan punah daripada skandal Perwaja (RM10bilion), PKFZ (RM13bilion), Petronas (RM400bilion), pengkhianatan royalti minyak Kelantan malah juga Terengganu serta banyak lagi penyelewengan yang di'lupai' oleh 'lembu' Melayu, namun bukan kesemua Melayu itu yang mudah lupa. Masih ada yang ingat sampai mati!

Mamak spesis dari Kerala ini mudah menyeleweng bila kuasa sudah ada di tangan tambahan lagi sekian lama, diputar dan di'badut'kan segala badan dan agensi kerajaan - daripada badan kehakimannya, badan keselamatan dalam negeri hinggalah pada raja-raja Melayu sendiri. Dikhianatinya, sesuka hati dicaturnya sampai pada satu masa hakim yang telus dan berwibawa pun dikuaknya, digantikan dengan sekelian syaitan dan pengampu pak angguk sebaik kehendaknya dibantah. Jangan lupa juga sekutu seketurunan rapatnya barua yang popular dengan 'correct... correct... correct' itu!

Di sebalik segala kebejatannya dan kezaliman beliau termasuk akta ISA, konspirasi liwat bersiri, juga lain-lain penyalahgunaan kuasa mamak pengkhianat ini tetap disanjung gila oleh para pecacai dunggu 'lembu' kondo orang Melayu yang mudah untuk dipawahkan. Bayangkan, satu contoh mudah lagi, di mana hakim-hakim pun boleh diatur-caturkannya!

Tidak cukup kelentongan akal mamak ini, sang pecacai dan pengampu membina yayasan minda kelentong mamak ini pula, teramat geliga otaknya, konon bagi para pembodek padahal kelentongan saja yang gah. Mungkin pak cik-pak cik dan mak cik-mak cik felda boleh terima sang pembohong dari Kerala ini, tetapi tidak semudah itu oleh para pemikir yang celik akan kelicikkan anak Kutty ini!

Dari pengakuan dan soal-selidik rambang sekitar bandar Alor Setar dan beberapa kampung di Kedah yang amat mengenali suku-sakat keturunan mamak dari Kerala ini boleh disimpulkan bahawa mamak Madey Kutty ini secara diam dan halus amat-amat membenci orang Melayu. Di hati khianat busuknya memang dia amat tidak boleh pandang bangsa Melayu bak kata orang walau sebelah mata!

Tapi mamak jahat ini amat bijak mengunakan kepercayaan bangsa Melayu, diperdaya dan diperalatkan Melayu secara halus dan sewenang-wenangnya dari berkahwin sampai mempermainkan segala bidang kemelayuan untuk kepentingan diri.

Sampai ada yang mengatakan bahawa dia amat benci, meluat kepada bangsa Melayu dari pandangan mereka yang mengenalinya dari dekat akan hati budinya!

Lihat saja 'jasa-jasa' lepasnya yang negatif dan khianat dari melingkupkan institusi raja-raja, institusi kehakiman dan terkini pendedahan projek IC di Sabah dan Sarawak. Walaupun pada mulanya mahu dialih kesalahannya kepada Allahyarham Tunku Abdul Rahman, konon. Namun terbongkar sudah bahawa tindakan Tunku berbeza daripada projek IC oleh berliau yang amat merugikan negara.

Kini projeknya memakan diri, malah mengorbankan anggota keselamatan negara pula! Hanya alasan dungu yang diberikan oleh mamak ini, walhal projek IC itu semata-mata untuk selamatkan parti karat biru daripada berkubur di Sabah!

Kini semakin terburai kesan pengkhianatan mamak dajjal perosak ini di Sabah, angkara sang Madey anak lelaki Kutty dari Kerala ini.

Di era kini, info di hujung jari tapi hairan masih ramai yang boleh diper'lembu'kan mamak khianat ini. Butakah mereka akan segala kebejatan yang dilakukan? Allahyarham Tuan Haji Ustz Fadzil Nor tidak silap dalam meramalkan mamak ini akan panjang umur untuk melihat hasil pengkhianatannya terhadap negara dan rakyat, juga khazanah negara yang diseleweng dan disalahgunakan.

Terkini dengan megah dan angkuh pula mamak ini menyarankan supaya buku biografi suami Hj Najib si Rosmah 'puaka' itu diedar sebanyak mungkin ke serata pelusuk tanah air! Apakah jasa-jasa dan kebaikan sang pemboros dan rakus itu sehingga dia perlu dijadikan idola kepada pelajar-pelajar di sekolah?

Hanya yang berakal dan mahu berfikir sahaja yang tahu kesannya. Menjelang PRU-13 ini moga rakyat bangkit dan ubah kebejatan selama lebih lima puluh tahun ke arah negara yang lebih telus dan cemerlang di bumi Allah ini ins sya Allah.

Oleh: jingoza
4 Responses
 1. Anonymous Says:

  Kalimah Keramat "AL-RAHMAN" sedang meniti huruf terakhirnya. Hari ini 20 April 2013 (Sabtu) ditetapkan Hari Penamaan Calon bagi PRU13, telah pun berakhir. Maka naseb kalimah tersebut bisa diketahui selepas keputusan rasmi PRU13 pada 05 Mei 2013 (Ahad) itu nanti...

  Dari 6 huruf dlm kalimah tersebut, terdapat 2 huruf, dimana penyandangnya paling licik sekali.. Apakah kalimah tersebut bakal berulang semula..?? Ato apakah kalimah tersebut bakal berkubur, lalu digantikan dgn kalimah baru..?? Jawabannya ngak ketahuan... Suara Rakyat Malaysia itulah yg bakal menentukan... Wallahu'alam....


 2. Anonymous Says:

  Firman Allah Ta'ala dlm Al-Quran : "Celakalah (siksalah) bagi orang2 yg menipu. Apabila mereka menyukati dari manusia (utk dirinya) mereka sempurnakan (penuhkan). Dan apabila mereka menyukati atau menimbang utk orang laen, mereka kurangkan. Tidakkah mereka menyangka bahawa mereka akan dibangkitkan pada hari yg besar (hari kiamat) itu..?? Yaitulah pada hari manusia berdiri (mengadap) kepada Tuhan Semesta Alam... (Surah AL-MUTHAFFIFIN [ORANG2 PENIPU BESAR] - Ayat 1-6/36)...


 3. Dah mula timbul penipuan secara selamba dlm pru kali ni.
  Pertama pertambahan mendadak pengundi pos (dr 140k pru12 ke 300k dlm pru13 ni!).
  Kendian peti undi dah mula dibawa ke suatu tempat rahsia di Sg Chua oleh kenderaan SPR sndri.


 4. Pada orang yang mengerti, mereka akur dgn ayat ini. Namun bagaimana dengan mereka yang buta agama, tapi ada kuasa?
  Ditambah dengan mereka yang berlegar di keliling sang penguasa - yang akan sanggup lakukan apa saja?